/Files/images/3.PNG

РОДИННА ТВЕРДИНЯ


Посібник, який допоможе батькам в емоційному, моральному і духовному розвитку дитини
(Батькам дітей віком від 6 до 14 років)
ВСТУП

Відоме українське прислів’я повчає: «Нащо ліпший клад, коли в дітках лад» (Збірка М. Номиса «Українські прислів’я, приказки»). Отже твердинею будь якої родини є здорові стосунки між усіма ії членами. Ці стосунки можна і потрібно розвивати і виховувати. Як учитель Ви маєте добру нагоду впливати не лише на учнів, а й на їхніх батьків. Проте, у суспільстві існує своєрідний парадокс. Багато батьків не впевнені в тому, що знають, як виховувати дітей і тому вважають педагогів експертами з виховання. Але більшість з учителів не отримали профільної освіти саме з батьківського виховання, не кажучи вже про те, як навчати інших бути зразковими батьками. Цей посібник є першим кроком у вирішенні цієї дилеми.

МЕТА ПОСІБНИКА

Викладаючи цей курс педагоги допоможуть батькам розпізнати притаманний їм стиль батьківського виховання, а також іншим дорослим, які беруть участь у вихованні дітей. Курс також озброїть батьків навичками того, як змінити свій стиль батьківського виховання на більш ефективний і збалансований (в цьому посібнику він називається «спрямовуючим стилем батьківського виховання»).

ТРИВАЛІСТЬ ЗАНЯТЬ

Кожний урок тривалістю дві години розрахований на одне заняття щомісяця протягом дев’яти місяців. Уроки легко адаптувати на більш або менш тривалий час залежно від корегування часу на діяльність, яка не пов’язана з лекційним викладом (мозковий штурм, обговорення в малих групах, доповіді з місць, то що). Якщо група батьків забажає зустрічатись частіше, ніж один раз на місяць, деякі уроки можна поділити на два або більше сегменти. Розділ за вибором «Дивимося глибше» також може викладатись на цих зустрічах. Хоч посібник і передбачає, що кожен наступний урок побудований на матеріалах попередніх уроків, все ж кожний окремий урок має свою наповненість і закінченість, враховуючи те, що деякі батьки не будуть в змозі відвідувати всі заняття протягом року.
Зміст

/Files/images/4.PNG

Кiлькiсть переглядiв: 724

Коментарi